Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i dr.

U petak 14. siječnja, policijski službenici Službe kriminalističke policije PU virovitičko-podravske, dovršili su kriminalističko istraživanje, postupajući temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru
U petak 14. siječnja, policijski službenici Službe kriminalističke policije PU virovitičko-podravske, dovršili su kriminalističko istraživanje, postupajući temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru i navoda kaznene prijave porezne uprave, područnog ureda Osijek, protiv odgovornih osoba Trgovačkog društva sa šireg područja Virovitice, kojom prilikom je utvrđeno postojanje osnove sumnje da su 41 – godišnjak, kao direktor i 26 – godišnjak, kao prokurist i stvarni nositelj poslovanja Trgovačkog društva, u vremenu od 31. siječnja 2018. godine do 05. studenoga 2019.godine, počinili kaznena djela, pogodovanje vjerovnika iz čl. 250. st. 1. kz-a i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246 st.2 u vezi st.1 kz-a, na način da su sklapanjem cesija i prodajom svojih potraživanja u uvjetima blokade računa, omogućili usmjeravanje novčanih sredstava u dva Trgovačka društva, čime su onemogućili naplatu obveza Trgovačkog društva, prema državnom proračunu Republike Hrvatske i općini Lukač u iznosu od 4.115.000,00 kn.
Nadalje je utvrđeno kako su navedeni 41 – godišnjak i 26 – godišnjak od primljenih uplata na račun Trgovačkog društva, omogućili neosnovanu isplatu na račune više fizičkih osoba u ukupnom iznosu od 4.170.000,00 kn, a sve na štetu Trgovačkog društva. Ukupna mat. šteta  8.285.000,00 kn.
 Slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.          
Stranica

Izvor

Najnovije