(VIDEO) Američki učenici nemaju opću kulturu: Nisu znali tko je Hitler

Učenici se nisu iskazali sa svojim znanjem ni kada ih je profesor upitao o Pearl Harboru i Danu D.

Učitelj povijesti iz SAD-a šokirao se kada je otkrio da njegovi učenici nemaju pojma tko je bio Adolf Hitler.

Korisnik TikToka @samuelsleeves na svom profilu podijelio je video u kojem su učenici odgovarali na pitanja o značajnim ličnostima i događajima iz povijesti. No, njihovo neznanje sablaznilo je milijune ljudi na društvenim mrežama te se mnogi pitaju kakva nas budućnost čeka.

“Kao profesor povijesti, zabrinut sam”, napisao je u opisu videa koji je pregledan više od šest milijuna puta prije nego što je obrisan.

Profesor je na početku isječka upitao učenike tko je bila Helen Keller, a jedna učenica odgovorila je da se radi o “teroristu nacistu”. Zbunjeni učitelj nije mogao vjerovati što čuje pa ju je upitao misli li na Hitlera. “Tko je Hitler?”, pitao je drugi učenik.

 

Zgroženi učitelj potom je upitao đake znaju li za Pearl Harbor, da bi mu oni odgovorili da se radi o mostu. Na pitanje o Danu D, rekli su da se najvjerojatnije radi o reperu.

“Jeste li ozbiljni?”, pitao je učitelj u nevjerici.

Video je šokirao korisnike društvenih mreža koji su mahom pisali da smo nadrapali, a za neznanje su krivili teorije zavjera koje se na društvenim mrežama šire brzinom munje.

 

Izvor: Net

Foto: snimka zaslona

Najnovije