VELIKO ISTRAŽIVANJE U 2. JEDINICI: Preokret u završnici, Škorini birači prelaze Mostu tražeći sigurnost

 

U posljednjem tjednu političke utrke za glasove birača na predstojećim parlamentarnim izborima koji će se održati  u nedjelju 5. srpnja dogodio se obrat situacije. U samo početku predizborne kampanje tri najveća politička rivala; Restart koalicija, Domoljubni pokret i HDZ, imali su donekle sigurnu bazu birača na koju su mogli ozbiljno i sa sigurnošću računati. Iako je kampanja ove godine kratkog trajanja, na sreću svih građana umornih od neprestanog politikanstva, oni koji zaista u nedjelju planiraju izaći na izbore shvatili su srž stvari.

 

HDZ-ov brod sigurnosti usidren u luci nije imao problema, ali od trenutka kad je isplovio broji sate do sudbine povijesno poznatog broda Titanika. Restartova koalicija vozi u petoj brzini, ali se njihovo vozilo uspješno sudarilo sa apsolutno sve i jednim stupom problema na koji su naišli. Donedavno su birači Miroslava Škoru gledali kao Mesiju, domoljuba, ujedinitelja svega dobrog u Hrvata, ali su kao i nekadašnji hadezeovi mačići progledali.

 

Prema istraživanju portala moja-anketa.com napravljenom na eletroničkom uzorku donosimo prolazne mandate u istraživanju. Trend pokazuje da Škorini birači su pronašli alternativu kojom žele izbjeći prodaju svojih glasova natrag HDZ-u. Naime, narod više nije politički nepismen i zna da će po principu „tko se tuče, taj se voli“, postizbornu koaliciju za većinu u novom sazivu Sabora RH sastavljati HDZ s Domoljubnim pokretom. Prema istraživanju birači svoje glasove žele zaštititi od političke trgovine ideja i vide MOST kao jedino rješenje. Slična politička agenda; takozvani desni svjetonazorski stavovi nude se i u MOST-u. Koliko birača je u posljednja dva tjedan zauzelo takav stav govori i podatak o nenadanom rastu rejtinga MOST-a.

Najnovije