Uhićen jedan od počinitelja provale i napada na policajce

Galerija fotografija


Slika
Slika
Slika

Kako smo izvijestili našim jučerašnjim priopćenjem, u četvrtak 2. rujna oko 1.15 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaštitara trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu da je provaljeno u jednu od trgovina u centru
Također smo Vas izvijestili da je prilikom postupanja prema osobama koje se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela Teške krađe provaljivanjem, došlo do uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika.    
Nastavno na ovo priopćenje, izvješćujemo Vas da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat, dvojica državljana Rumunjske starosti 44 i 25 godina,  došla do trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu, gdje su podesnim predmetom provalili u jednu od trgovina i iz iste otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti od preko 200 000 kuna.
S tako otuđenim predmetima su se osobnim vozilom udaljili u smjeru jugozapadne obilaznice Grada Varaždina. Tom su prilikom uočeni po zaštitaru koji je s opisom vozila upoznao policiju, nakon čega su se u traganje za istim uključile sve raspoložive ophodnje. Nedugo nakon toga vozilo koje je odgovaralo opisu uočeno je po policijskim službenicima na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu te su policijski službenici zaustavili svoje vozilo i izašli iz istog u cilju provjere uočenog vozila i identiteta osoba koje su se nalazile u njemu. U tom trenutku vozač vozila je isto stavio u pogon i krenuo prema policijskim službenicima u namjeri da ih pregazi i udalji se s mjesta zaticanja.
U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policijskih službenika je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin. Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili isto i udaljili  se u obližnja polja kukuruza.
U traganje za istima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.
Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina. Drugi počinitelj za kojeg je istraživanjem utvrđeno da je također državljanin Rumunjske star 44 godine, za sad nije pronađen te se za istim intenzivno i nadalje traga.
Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu proveli su potrebne dokazne radnje, kojim su između ostalog pronađeni svi predmeti otuđeni prilikom teške krađe provaljivanjem. Uhićeni počinitelj je u petak, 3. rujna, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teške krađe provaljivanjem i kazneno djelo pokušaja Teškog ubojstva na štetu policijskih službenika,  predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske. (prilog: fotografije)

Stranica

Izvor

Najnovije