Udruga veterana SJP „ALFA“ zasluženo dobila svoju pjesmu ”Nisi sam”

Jučer je premijerno predstavljen novi singl Alena Nižetića „Nisi sam“. Riječ je o pjesmi humanitarnog karaktera posvećenoj članovima Udruge veterana SJP „Alfa“ . Pjesmu je uglazbio i aranžirao kantautor Goran Topolovac, a prema tekstu književnika i novinara Krešimira Butkovića otpjevao ju je pjevač Alen Nižetić uz glazbenu produkciju Ade Iftića.

Nekadašnji pripadnici SJP „Alfa“ djeluju okupljeni u istoimenu Udrugu veterana koja dugi niz godina provodi razne humanitarne aktivnosti i projekte od kojih su mnogi uspješno realizirani. Posljednja u nizu je humanitarna akcija za šesteročlanu obitelj Ivice Šuškovića Hansa te još trojice pripadnika Alfi čije obitelji su se našle na cesti zbog posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici. Podsjetimo, Specijalna jedinica policije „Alfa“ ustrojena je u ljeto 1991. godine, sudjelovala je u svim borbenim akcijama u Domovinskom ratu, a od osnutka do danas broje 42 poginulih, stradalih i prerano umrlih. Kao znak zahvalnosti za svu žrtvu i postignuća SJP „Alfi“ u Domovinskom ratu, ali i za humanost, empatičnost, sebedajnost i ono najvažnije – ljudsku dobrotu u miru, skladana je pjesma „Nisi sam“.

Pozitivan osvrt na buduću himnu Alfi iznio je jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić: „Nisi sam je vrlo dobra pjesma pa tako i izvedba Alena Nižetića. Fino prilagođen aranžman i ulaz u modulaciju primjeren takvoj vrsti glazbe, te isto tako i dobra svirka kao i gitarski solo. Osobno sam vrlo vezan uz Dalmaciju pa mi se tako dopada i mala doza mediteranskog ugođaja koji čujem u pjesmi. U svakom slučaju Udruga veterana SJP ALFA dobila je sasvim zasluženo svoju dostojanstvenu himnu.“ Skladatelj i dirigent, Mladen Tarbuk, uz stručnu ocjenu svoj osvrt zaključio je riječima: „Slijedom izloženog smatram da pjesma NISI SAM zadovoljava sve zahtjeve koji se stavljaju pred himnu ili znak jedne vojne ili policijske postrojbe, čemu zacijelo pridonosi i emotivni naboj teksta.“

Sva sredstva uprihođena od dobiti u medijima bit će usmjerena na račun Udruge veterana SJP „Alfa“ za buduće humanitarne akcije.

 

FOTO:Specijalna Jedinica Policije ALFA

Najnovije