U Varaždinu recidivisti zbog ponavljanja teških prometnih prekršaja trajno oduzeto vozilo

Prvi slučaj u Varaždinskoj županiji trajnog oduzimanja osobnog vozila recidivisti u korist Republike Hrvatske. 
Postaja prometne policije Varaždin zaprimila je pravomoćnu presudu Općinskog suda u Varaždinu, kojom je muškarcu starosti 38 godina inače višestrukom počinitelju prometnih prekršaja trajno oduzeto osobno vozilo u korist Republike Hrvatske.
Naime, navedeni muškarac je 17. srpnja 2021. godine u Bombellesovoj cesti u Varaždinu upravljao navedenim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg, neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
Osim što mu je navedenom presudom trajno oduzeto osobno vozilo izrečena mu je i kazna zatvora u trajanju od 60 dana, ukupna novčana kazna u iznosu od 27000 kuna, te je dužan podmiriti i troškove premještanja oduzetog mu osobnog vozila.
Napominjemo kako je ovo prvi slučaj u Varaždinskoj županiji trajnog oduzimanja osobnog vozila recidivisti zbog počinjenih prometnih prekršaja, a takvih slučajeva u Republici Hrvatskoj u prethodne tri godine evidentirano je još samo tri.

Stranica

Izvor

Najnovije