U blagdansko vrijeme intenzivirana akcija Manje oružja – manje tragedija

Napominjemo da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja,  neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.
Foto: Ilustracija

Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intenzivira akciju prikupljanja  ilegalnog oružja te poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i svoj život, kao i život svojih ukućana, učine sigurnijim.

U sklopu dosadašnjih akcija građani naše Županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali smatramo da je među nekim od građana još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata.

Još jednom podsjećamo da svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u doći u najbližu policijsku postaju, nakon čega će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva i odnijeti ih na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

U narednih mjesec dana građani će, kao i prethodnih godina, imati priliku na Info pultovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području Županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.
 
 
Termini info pultova:

15. prosinca 2021. godine (srijeda) u vremenu od 10 do 12 sati na Pilama,
21. prosinca 2021. godine (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati  u Orebiću (na trajektnom pristaništu),
30. prosinca 2021. godine (četvrtak) u vremenu od 10 do 12 sati u mjestu Čibači (ispred trgovačkog centra Lidl),
3. siječnja 2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 11 do 13 sati na Korčuli (Trg Plokata),
7. siječnja 2022. godine (petak) u vremenu od 10 do 12 sati u Metkoviću (Trg kralja Tomislava),
11. siječnja 2022. godine (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati u Pločama, na rivi

 
 
 
Stranica

Izvor

Najnovije