Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je   lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je devet prometnih nesreća
Foto: Ilustracija

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 397 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 115 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 71 mjera poduzeta je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 26 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 19 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 2,22 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 19. prosinca, 31-godišnjakinji koja je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka na državnoj cesti D-8 u mjestu Plat izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Naime, vozačica je izlaskom iz zavoja izgubila nadzor nad vozilom i udarila u pokretni semafor, koji regulira prolazak vozila, i ploču za označavanje bočne zapreke na cesti, a koji su od siline udara odbačeni na zadnji dio dva uredno parkirana osobna vozila, a osobno vozilo vozačice u još tri uredno parkirana osobna vozila.
U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastupila materijalna šteta.

Vozačica je zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je puštena i prekršajno sankcionirana novčanom kaznom od 12.500,00  kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.
 
Stranica

Izvor

Najnovije