Tjedna informacija za 18. do 24. listopada 2021. godine

U proteklom tjednu zabilježno je 29 kaznenih djela, 12 prometnih nesreća, dva požara i četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira
Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    
                                         
U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti i 16 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

Razriješeno je kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaja tuče, svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja i davanje alkoholnih pića pijanim osobama. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen putnik u osobnom automobilu, a lakše je ozlijeđena vozačica osobnog automobila i putnik u osobnom automobilu. Također, ozlijeđen je vozač osobnog automobila, a kvalifikacija ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na otvorenom prostoru i požar na građevinskom objektu. Jedna osoba je smrtno stradala, a materijalna šteta se cijeni na oko 20.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 
Priopćenja

Izvor

Najnovije