ŠKORO GUBI TLO POD NOGAMA: Odrekao se bivših suradnika, optužio ih da lažu! Traži se javna isprika

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Domoljubnog pokreta Miroslav Škoro je u svom obraćanju iznio niz neistina o medijskoj platformi Stvarnost.hr.

Zbog prava hrvatske javnosti na točne informacije i zaštite slobode govora medija, a što je od iznimne važnosti, tražimo javnu ispriku uz pojašnjenje činjenica.

Naime, naša grupacija Stvarnost medija je koncesionar u franšizi koji upravlja s 49 portala vlastitih domena diljem Republike Hrvatske. Portali su osnovani prošle godine u mjesecu studenom, dakle devet mjeseci prije predstojećih parlamentarnih izbora, a s ciljem zadovoljavanja potreba naših sugrađana o što boljoj informiranosti. Tako su npr. osnovani i portali u pojedinim gradovima i općinama u kojima ne postoji niti jedan drugi elektronički medij. U prilogu dostavljamo popis svih portala Stvarnosti.

Također ističemo kako je Miroslav Škoro sebi uzeo ulogu neovisnog analitičara te proglasio ankete objavljene na Stvarnosti lažiranima. Prema istraživanju portala moja-anketa.com, ankete su na dan objavljivanja ukazivale na one rezultate koji su i prikazani po izbornim jedinicama. Anketa je rađena na bazi meta podataka prikupljenim na internetskim platformama. Istini za volju, slične ankete su objavili i drugi mediji u vremenu od slijedeća 72 sata, a koji su uslugu istraživanja uzeli od nekih drugih agencija. Prema tim anketama MOST- u se predviđa i bolja prolaznost u predstojećim izborima nego na stranicama Stvarnosti.

Napominjemo kako 49 portala Stvarnosti objavljuju lokalne i nacionalne vijesti i preuzimaju  vijesti koje su viralne u svojim domenama.  U te svrhe preuzet je generički redakcijski članak koji najbolje objašnjava rezultate statistika uz koje je uvrštena pripadajuća anketa za tu izbornu jedinicu.

Miroslav Škoro je do sada koristio usluge istog tima u predsjedničkoj kampanji i nije imao primjedbe na analize i prikupljene meta podatke.

 

Napade Miroslava Škore i Telegrama smatramo neutemeljenima i izrazito neprofesionalnima. Ostalim medijima poklonit ćemo posebnu pozornost u daljnjem radu. Otvoreni smo za svu profesionalnu i pozitivnu suradnju.

 

Stvanost.hr

 

Foto: slika zaslona/video

 

 

 

Najnovije