Rezultati pojačanih mjera u prometu

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 52 prekršaja, od čega ističemo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 23. siječnja 2022. oko 1.10 sati u mjestu Skenderovci (kod Lipika) gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „BMW“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,34 promila upravljao 22-godišnjak. Nadalje, testiranjem mu je utvrđena i prisutnost droge u organizmu, a odbio je vađenje krvi i urina. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije
Stranica

Izvor

Najnovije