Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača automobila u Ogulinu, a iznosila je 2,44 promila
Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 10. do 12. prosinca na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 256 prekršaja, a od toga se 30 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 43 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 45 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 13 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Policijski službenici su u subotu 11. prosinca u naselju Erdelj, općina Generalski Stol kontrolirali 33-godišnjaka za kojeg su utvrdili da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prekršaja jučer je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu od 15 300 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ogulinu, a iznosila je 2,44 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 153 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.
 
Pisane vijesti | Promet i vozila

Izvor

Najnovije