Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,79 promila
Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 3. do 5. prosinca na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 259 prekršaja, a od toga se 14 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 73 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 28 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 24 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Policijski službenici su u subotu 4. prosinca na području Karlovca kontrolirali 28-godišnjakinju za koju su utvrdili da upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. Također su utvrdili da je prevozila više osoba nego ima ugrađenih sjedala, a koje nisu bile smještene u posebnoj sigurnosnoj sjedalici. S obzirom da se radi o višestrukoj počiniteljici prekršaja  jučer je uz optužni prijedlog dovedena na nadležni Općinski sud koji joj je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 32 dana, novčanu kaznu od 1300 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,79 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 93 km/h na državnoj cesti DC 1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 70 km/h.
Pisane vijesti | Promet i vozila

Izvor

Najnovije