Realne su šanse da Željko Sabo porazi Panavu u utrci za gradonačelnika. Evo i zašto?

Temeljiti svoje razmišljanje na naslovu članka možemo na način. Da bivši gradonačelnik Vukovara Željko Samo vrlo lako može postati i budući, obzirom da Sabo praktički nema krucijalnih političkih grijeha. Ono što mu se stavljalo na teren, čin je onaj što svakodnevno političari rade, naglasak na svakodnevno.

Naime, ne zaboravimo mega afere HDZ-ovih političara koje su oštetile državni proračun za milijarde, a i time direktno svakog stanovnika Republike Hrvatske, čak i one još koji nisu rođeni. Što je to kad povučemo paralelu s “grijehom” Željka Sabe za što je čak i nepravedno osuđen. Njegov “grijeh” pored mega afera HDZ-ovaca i inih, koje je teško više i nabrajati. Da je to zanemarivo, priznajmo sami sebi!

Ono što još visi u javnom mjenju građana Vukovara je Željko Sabo kao dobri duh Vukovara. Koji je svim silama se borio za dobrobit svoga grada. A ono za što je Sabo osuđen, praktički Vukovarci mu niti nisu zamjerili.

S druge strane imamo aktualnog gradonačelnika Penavu, koji politički luta, samim time niti nema čvrst politički stav. Ne propitkujemo apsolutno ništa što je Penava napravio za grad Vukovar, ili još nije napravio. Ono što je bitno sam grad nije dovoljno ekonomski podigao, nije zadržao mlade, nije zadržao niti postojeća radna mjesta. To je ono što Vukovaru treba, i to je ono što Sabo nudi, i što je u svom mandatu uspijevao.

Vukovar je hrvatski grad, grad simbol, to je nesporno i bitno, i do toga treba držati, ali ne po svaku cijenu držati se toga na uštrb životnog standarda Vukovara, i samih Vukovaraca.

Taj ekonomski prosperitet grada Vukovara je manjkavost gradonačelnika Penave, nedovoljno vizije, ili znanja!? S druge strane isti ekonomski prosperitet grada je bio Sabin prioritet. I tu je ono ključno što može prevagnuti u Sabinu korist, te mu dati “popravni” u obliku idućeg mandata za gradonačelnika.

Stvar je vrlo jednostavna, građani Vukovara žele bolje živjeti, i dobro se sjećaju koliko je Sabo “kopao” i rukama i nogama da tako bude.

Ponavljamo, građani žele u grad Vukovar nove investicije, nova radna mjesta(…). Odlaskom iz HDZ-a Penava čak nema niti tu mogućnost više lobiranja za grad Vukovar, mada mu nisu bili niti idilični odnosi s HDZ-om dok je i bio aktivni član. Ovako sam na vjetrometini praktički može biti samo gradonačelnik bez perspektive. Dok je Sabo gradonačelnikovao i u vrijeme HDZ-ove vladavine i pored toga grad je ekonomski kročio naprijed. Stvar je vizije, znanja i stručnosti za koje je Sabo pokazao da posjeduje, te kvalitete i kompetencije. Ostaje nam za vidjeti, pred nama je.

Autor Ivica J.
Foto Željko Sabo (Facebook)

Najnovije