Provedena preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu”

Galerija fotografija

Slika Slika Slika

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu“
Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 25. listopada, od 9 do 11 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu“.
 
Za razliku od ranijih godina, ove godine, osim propuštanja pješaka na pješačkim prijelazima, akcijom je bilo obuhvaćeno i kretanje vozača bicikala površinama namijenjenim za kretanje pješaka.
 
Preventivnom akcijom bili su obuhvaćeni pješački prijelazi i nogostupi na Trgu J. J. Strossmayera i Trgu sv. Florijana u Križevcima, Trgu sv. Jurja i Ulici Stjepana Radića u Đurđevcu te u Ulici Antuna Radića, Trgu bana Jospia Jelačića, Starogradskoj ulici, Ulici braće Radića i Florijanskom trgu u Koprivnici.
 
U sklopu akcije policijski službenici nagradili su 31 vozača koji su zaustavili svoja vozila i propustili pješake na obilježenim pješačkim prijelazima te 18 vozača bicikala koji su svoje kretanje dolaskom do nogostupa ili obilježenog pješačkog prijelaza nastavili pješice, gurajući bicikl.
 
Policijski službenici su vozače koji su poštivali prometne propise i propustili pješake na pješačkim prijelazima nagradili blokovima, kemijskim olovkama i reflektirajućim privjescima.
 
Na posljedice kršenja prometnih propisa, putem prigodno izrađenog letka, upozoreno je bilo osam vozača motornih vozila i četiri vozača bicikla.

Građani su izrazili zadovoljstvo provedbom preventivne akcije.
Pisane vijesti | Promet i vozila

Izvor

Najnovije