Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa

​Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama
Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 10. do 16. siječnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno devet osoba, koje su zadobile lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 340 prometnih prekršaja, od čega 125 prekršaja nepropisnih brzina, 61 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 45-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 196 km/h, dok je 20-godišnjak kroz naseljeno mjesto (Slavonski Brod, ulica Sv. Antuna), upravljao osobnim automobilom brzinom od 122 km/h, te 41-godišnjak, koji je kolnikom županijske ceste 4202 kod Čajkovaca, upravljao osobnim automobilom s 2,56 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Stranica

Izvor

Najnovije