Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

Vozaču je na dionici gdje je ograničenje brzine 110 kilometara na sat, izmjerena brzina 189 kilometara na sat 
FOTO: Ilustracija
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći pet osoba lako tjelesno ozlijeđeno.
 
Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i jedna na području Našica.
U vremenskom periodu od 9. do 11. travnja, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 22 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (19 vozača osobnih automobila i 3 vozača bicikla).
Najveću koncentracija alkohola evidentirana je 11. travnja, u 15,40 sati, u mjestu Belom Manastiru. Vozaču osobnog automobila 46-godišnjem hrvatskom državljaninu evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,88  grama po kilogramu. 
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 2 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Jučer, u 11,39 sati, na obilaznici 106 brigade ZNG Republike Hrvatske, na 3. km 11. dionice, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je na dionici gdje je ograničenje brzine 110 kilometara na sat, izmjerena brzina 189 kilometara na sat. 
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 15000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od mjesec dana i 3 negativna prekršajna boda.
 

Stranica

Izvor

Najnovije