Petorici muškaraca kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Galerija fotografija

Slika Slika Slika

Tijekom kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je više od 5 kilograma amfetamina, više od kilogram cannabis marihuane te više od 76 grama kokaina
 
Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke dovršili su višemjesečno, opsežno kriminalističko istraživanje vezano za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga kojim je obuhvaćeno pet hrvatskih državljana.

Tim povodom u Policijskoj upravi karlovačkoj je danas, 13. prosinca održana konferencija za medije na kojoj je voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković prezentirao rezultate kriminalističkog istraživanja.

Postupajući temeljem operativnih saznanja i sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga policijski službenici poduzimali su mjere i radnje s ciljem utvrđivanja činjenica i prikupljanja materijalnih dokaza što je rezultiralo uhićenjem četvorice muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Četvoricu uhićenih muškaraca i još jednog 18-godišnjaka se sumnjiči da su od lipnja 2021. godine do 12. prosinca 2021. godine nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkom i dugoreškom području te zajedno počinili najmanje 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su pretrage domova, drugih prostorija i vozila kojima se koriste osumnjičenici  te su pronađene i oduzete razne vrste droga, pribor za konzumiranje droga i oružje. Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno:
 

76,8 grama kokaina,
5.106,79  grama amfetamina,
1.158,52 grama cannabis marihuane,  
0,4 grama ketamina,
pribor za konzumiranje droge,
jedan pištolj sa streljivom i 2 plinska pištolja
2 jointa
6 tableta ecstasya.

 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama četvorica muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina uz kaznenu prijavu predana su pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 18-godišnjaka kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena u redovnom postupku.

U odnosu na pronađeno oružje tijekom pretrage, a zbog sumnje da je 26-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
 
Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon

Izvor

Najnovije