Održana treća sjednica vijeća za prevenciju GK Grad

Galerija fotografija

Slika

Sjednice vijeća za prevenciju su izvrstan instrument putem kojeg građani mogu rješavati sigurnosne i komunalne probleme s kojima se susreću
Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Poštujući važeće epidemiološke mjere, u poslijepodnevnim satima jučer, 8. prosinca u dvorani Pape I. Pavla II održana je treća po redu sjednica Vijeća za prevenciju GK Grad na kojoj su bili nazočni predstavnici tog gradskog kotara, policije, komunalnog redarstva Grada Dubrovnika, predstavnici škola i građani s područja tog gradskog kotara.
 
Na sjednici se raspravljalo o sigurnosnim i komunalnim problemima tog gradskog kotara, problemima definiranim na prethodnim sjednicama, do sada poduzetim radnjama i sigurnosnom stanju tog područja.
 
Tijekom rasprave, posebna se pozornost posvetila pokrenutoj inicijativi izmjene postojećih gradskih odluka kojom bi se ovlast mjerenja razine buke u zonama ugostiteljskih objekata dala i komunalnim redarima što bi olakšalo rješavanje tog problema koji muči sve građane koji žive u blizini ugostiteljskih objekata na području tog gradskog kotara i Gradskog kotara Ploče iza Grada.
 
Također se raspravljalo o načinima zajedničkog rada komunalnog redarstva i policije u rješavanju uočenih sigurnosnih problema, posebno za vrijeme trajanja turističke sezone te o protupožarnoj sigurnosti u zonama škola na području gradskog kotara zbog zauzimanja pristupnih putova školi  sa stolovima, dostavnim karićima, paletama i sl.
 
Dodajmo ovom da su sjednice vijeća za prevenciju izvrstan instrument putem kojeg građani mogu rješavati sigurnosne i komunalne probleme s kojima se susreću i svakako želimo potaknuti i ostale gradske kotare da slijede primjer GK Grad i GK Ploče iza Grada koji redovito organiziraju sjednice Vijeća za prevenciju i na taj način pokušavaju učiniti kvalitetnijim život građana koji žive na području njihovih gradskih kotareva.
 
 
Stranica

Izvor

Najnovije