Obilježena 30. obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Slunja

Galerija fotografija

Slika Slika Slika Slika

Brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast svim poginulim i nestalim braniteljima, kao i policijskim službenicima
Foto: PU karlovačka

Danas 16. studenog, u organizaciji Grada Slunja kroz program Da se ne zaboravi, a u znak sjećanja na stradavanja i okupaciju Slunja, obilježena je 30. obljetnica progonstva Slunjana i pogibije trojice policijskih službenika. Obilježavanju su uz visoke dužnosnike i izaslanike nazočili i zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša te načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i načelnik Policijske postaje Slunj Slavko Živčić.

Pred spomen obilježjima na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Zrinskih i Frankopana u Slunju, brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata kao i trojici pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj koji su na dan okupacije Slunja 16. studenog 1991. godine poginuli za vrijeme granatiranja.

Nakon odavanja počasti pred spomen obilježjima, za sve poginule u Domovinskom ratu u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju služena je Sveta misa.
Pisane vijesti

Izvor

Najnovije