Narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog narušavanja javnog reda i mira.
Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 14. siječnja, oko 13 sati, postupali su na prostoru željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu, povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira. Pritom su utvrdili da su dva 39-godišnjaka putem mobilnog uređaja i zvučnika reproducirali glazbu na javnom mjestu te remetili javni red i mir građana. Izvršenim alkotestiranjem, očitana im je koncentracija alkohola od 1.75‰, odnosno 1.97‰ alkohola u krvi. Prilikom postupanja, alkoholizirani prekršitelji su riječima vrijeđali policijske službenike, te nisu nosili zaštitne maske. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja, 39-godišnjaci su smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.
Nadalje, policijski službenici su u nedjelju, 16. siječnja, oko 10 sati u mjestu Dubovac, utvrdili da je 22-godišnjak zaustavio osobni automobil kojim je upravljao, te urinirao na ugibalištu i na takav način vrijeđao moralne osjećaje građana. 
Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakona o osobnoj iskaznici.
Stranica

Izvor

Najnovije