Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Kako bi se spriječilo daljnje događanje prometnih nesreća, Policijska uprava krapinsko-zagorska će od petka, 28. siječnja do ponedjeljka, 31. siječnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa.
Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Ističemo i obavezu čišćenja snijega i leda s vozila prije nego što se njima počne upravljati, te korištenje zimske opreme na vozilima za vrijeme nastupa zimskih uvjeta.
Stranica

Izvor

Najnovije