Načelnik Pavličević odao počast stradalim braniteljima na Bosanci

Galerija fotografija

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Voljeti Domovinu toliko silno da se za nju daje život, najsvetija je žrtva koju čovjek može dati. Tu žrtvu na Bosanci su predali Mario Pezzi, Hamdija Kovač, Željko Raguž, Antonio Vatović, Franci Lazibat i Vedran Ivišević
Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je odana počast sedmorici branitelja Dubrovnika koji su smrtno stradali u jednoj od najvažnijih bitki obrane Dubrovnika koja se na današnji dan prije 30 vodila na Bosanci.   

Iako malobrojni i bez naoružanja uspjeli su obraniti Grad od brojnije i bolje naoružane neprijateljske vojske.

Njihova žrtva bila je čista i herojska i zato nikada ne smije biti zaboravljena.

U ime Policijske uprave dubrovačko-neretvanske vijenac i svijeću je položio načelnik Ivan Pavličević sa svojim suradnicima Nikolom Nalbanijem i Antom Vuletićem.
Osim njih, cvijeće i svijeće su položili članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, članovi Udruge udovica branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, članovi obitelji poginulih branitelja Dubrovnika, predstavnici Županije dubrovačko-neretvanske, predstavnici Grada Dubrovnika, predstavnici Udruge Specijalne policije Grof i predstavnici Udruge dubrovačkih branitelja HRM-e iz Domovinskog rata.
 
 
Stranica

Izvor

Najnovije