Na Franjevačkom trgu obilježen Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Galerija fotografija

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, koji se obilježava 21. listopada, policija i partneri sigurnosti u prometu poslali poruku svim sudionicima u prometu, o važnosti poštivanja prometnih propisa.

 

          Danas, 21. listopada 2021. godine od 10 do 12 sati u organizaciji Policijske postaje prometne policije Varaždin uz sudjelovanje organizacija koje doprinose sigurnosti cestovnog prometa, na prikladan način su na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježili Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa i time poslali poruku svim sudionicima koji bez obzira na koji način sudjeluju u prometu, o važnosti poštivanja prometnih propisa.

Obilježavanju Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa sudjelovali su  policijski službenici prometne policije Varaždin, djelatnici HAK-a Varaždin, učenici i profesori Srednje strojarske i prometne škole Varaždin, te djelatnici Gradskog Crvenog križa grada Varaždina. 

Policijski službenici prolaznicima su dijelili preventivno edukativne letke (četiri ubojice u prometu alkohol, pješaci, biciklisti), kao i crteže dječjih radova učenika OŠ Vidovec i IV OŠ Varaždin s temom sudjelovanje u prometu. Osim edukativnih brošura zainteresirani građani mogli su se informirati o prometnim propisima i mogli su razgledati izloženu opremu prometne policije, policijski  motocikl, laser za snimanje brzine, uređaj za alkotestiranje, te pijane naočale.

Djelatnici HAK-a prolaznicima su pružali informacije o propisnom sudjelovanju u prometu te druge korisne prometne informacije, dok su učenici Srednje strojarske i prometne škole Varaždin na Franjevačkom trgu putem izrađenih plakata s porukama o propisnom ponašanju u prometu poslali poruku važnosti poštivanja prometnih propisa. Također su provodili i anketiranje prolaznika o poznavanju i poštivanju prometnih propisa.

Djelatnici Gradskog društva Crvenog križ grada Varaždina također su podrškom građanima pružali informacije o načinu pružanju prve pomoći unesrećenoj osobi.

Stranica

Izvor

Najnovije