Maloljetni vozač traktora prouzročio prometnu nesreću

U ponedjeljak 4. listopada oko 11.40 sati, u Bušetini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao maloljetni vozač traktora, koji je zadobio tjelesne ozljede
U ponedjeljak 4. listopada oko 11.40 sati, u Bušetini, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao maloljetni vozač traktora, koji je zadobio tjelesne ozljede.
 
Do prometne nesreće je došlo kada je maloljetnik upravljao traktorom virovitičkih registarskih oznaka za koji je bila priključena neregistrirana poluprikolica, ulicom Matije Gupca kroz naselje Bušetina, gdje je dolaskom do kbr. 47, započeo radnju pretjecanja vozila ispred sebe, odnosno neregistriranog i neosiguranog van gabaritnog kombajna za branje duhana sa kojim je u istom smjeru upravljao 29 – godišnji vozač (na način da je desnim kotačem kombajna gazio putnu bankinu), pri čemu se maloljetni vozač predhodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ne vodeći pritom računa o brzini i smjeru kretanja svojeg vozila, te je lijevim kotačima sišao na sjevernu putnu bankinu po kojoj je nastavio kretanje, a zatim i na zelenu površinu, nakon čega se po završenom pretjecanju naglo vraća na kolnik gdje gubi kontrolu nad vozilom s kojim se prevrće na desni bok a potom i na kabinu.
 
U prometnoj nesreći maloljetnik je zadobio tjelesne ozljede. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Protiv maloljetnog vozača slijedi optužni prijedlog, a protiv 29 – godišnjaka prekršajni nalog.
Stranica

Izvor

Najnovije