Dragovoljno predao oružje, bez sankcija

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92
U petak, 14. siječnja, muškarac s područja Nove Gradiške odlučio se na dragovoljnu predaju oružja. Policijski službenici su preuzeli automatsku pušku M-70, pet pripadajućih spremnika i 585 komada streljiva.
Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građani neće snositi sankcije.
Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju bez sankcija i pozovite policiju!
I dalje je u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje bez ikakvih sankcija možete dragovoljno predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.
Potom će na dogovoreno mjesto doći stručni i osposobljeni policijski službenici, koji će na siguran način preuzeti oružje.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
Stranica

Izvor

Najnovije