Događaji tijekom vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske

Izdvojeni događaji tijekom novogodišnjeg vikenda
Tijekom proteklog vikenda po pitanju kriminaliteta evidentirana su dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, jedno kazneno krađe, jedno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, te jedno kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
 
Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježili smo sedam prometnih nesreća.
Četiri su bile s materijalnom štetom i dogodile su se u Borkovcu i Konjščini uslijed neprilagođene brzine, s tim da je vozaču u Konjščini izmjereno 2,19 promila alkohola u organizmu, zatim u Oroslavju zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila i u Bedekovčini gdje je zbog ne zaustavljanja vozila na cestovnom prijelazu preko željezničke pruge došlo do oštećenja polubranika.
U Mokricama je uslijed neprilagođene brzine došlo do slijetanja osobnog automobila van kolnika, a vozač koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozlijede upravljao je vozilom sa 2,15 promila alkohola u organizmu.
U Humu na Sutli zbog ne držanja vozila uz desni rub kolnika došlo je do naleta osobnog automobila na pješakinju koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne ozlijede, dok je vozač s vozilom napustio mjesto nesreće ne pruživši unesrećenoj pomoć.
U Tkalcima je uslijed neprilagođene brzine došlo do slijetanja osobnog automobila van kolnika, vozač koji je upravljao vozilom sa 1,29 promila alkohola u organizmu zadobio je lakše tjelesne ozlijede, dok je putnik u vozilu zadobio teške tjelesne ozlijede.
 
Od počinjenih prekršaja za izdvojiti su po jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira, omalovažavanja ili vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.
 
Od ostalih događaja za izdvojiti je nesretni slučaj u Grohotu, gdje je prilikom paljenja plinskog kuhala u klijeti, plamen zahvatio odjeću muškarca koji je zbog opeklina prevezen u bolnicu u Zagreb gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Stranica

Izvor

Najnovije