Događaji na području Policijske uprave krapinsko-zagorske

Izdvojeni događaji tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda po pitanju kriminaliteta evidentirano je jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo teške krađe, zatim jedno kazneno djelo prijevare i jedno kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti.
 
Na prometnicama su zabilježene četiri prometne nesreće.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Gornjem Maclju zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila i u Druškovcu Humskom uslijed nepropisne vožnje u natrag, a tu prometnu nesreću skrivio je vozač koji je vozilom upravljao sa 2,26 promila alkohola u organizmu.
U Trnovcu Desiničkom je uslijed ne držanja vozila uz desni rub kolnika došlo do slijetanja vozila, a tom prilikom su vozač, kojem je utvrđeno 1,43 promila alkohola u organizmu, i putnica u vozilu zadobili teške tjelesne ozlijede.
U Žutnici je također došlo do slijetanja vozila van kolnika i to uslijed neprilagođene brzine, a u toj prometnoj nesreći su vozač, koji je vozilom upravljao s 0,54 promila alkohola u organizmu, i jedna putnica zadobili lakše tjelesne ozlijede, dok je troje putnika iz vozila zadobilo teške tjelesne ozlijede.
 
Od ostalih događaja za izdvojiti je požar čađe u dimnjaku obiteljske kuće u Lupinjaku kojom prilikom nije nastala materijalna šteta, zatim požar krovišta pušnice za dimljenje mesa u  Pustodolu, te požar gospodarskog objekta u Zlatar Bistrici u kojem su gorjele stare auto gume.
 
U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ jedna je osoba policijskim službenicima dragovoljno predala jedan plinski pištolj.
Stranica

Izvor

Najnovije