Aktivno u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Galerija fotografija

Slika

Policijska uprava krapinsko-zagorske provela je niz preventivnih i preventivno-represivnih aktivnosti na području cijele Krapinsko-zagorske županije u sklopu Obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog do 15. prosinca). Provedenim aktivnostima  nastojalo se upoznati javnost sa problemom zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a posebice alkohola i droga . Većina aktivnosti bile su usmjerene na mlade, ali i njihove roditelje, te kako bi se potaknulo sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti kroz zajedničke aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.
 
U sklopu aktivnosti u području primarne prevencije, policijski službenici za prevenciju održali su osam radionica s učenicima osmih razreda u pet osnovnih škola u sklopu nacionalnog preventivnog projekta “Zdrav za 5” u cilju jačanja njihove osobnosti i njihovog negativnog odgovora na konzumiranje sredstava ovisnosti.
Policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić sudjelovala je i na javnoj tribini Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, na temu „Nove paradigme u odgoju djece“, s posebnim osvrtom na prevenciju ovisnosti, uz Božicu Šarić, ravnateljicu škole,  Moniku Antunović, pedagoginju škole, te Martinu Keča, socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Zabok za roditelje učenika prvih razreda škole održane putem zoom aplikacije.
Što se tiče preventivno represivnih aktivnosti policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske tijekom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“, od 15. studenoga do 15. prosinca 2021. godine, pojačano su kontrolirali vozače u cestovnom prometu u dijelu testiranja vozača na prisutnost alkohola i droga u organizmu. Ukupno je kontrolirano 668 vozača motornih vozila na prisutnost alkohola i opojnih droga u organizmu. Prilikom alkotestiranja, ali i testiranja na droge u organizmu, kod 55 vozača zabilježena je nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, dok je u 2 slučaja dobiven pozitivan nalaz na prisutnost droga u organizmu vozača. U dijelu aktivnost vezanih uz suzbijanje dostupnosti i ponude droga na području Policijske uprave krapinsko-zagorske policijski službenici zaplijenili su 46,71 grama marihuane.
Stranica

Izvor

Najnovije