26-godišnjak osumnjičen za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su u obiteljskoj kući u Vukovaru pronašli i oduzeli  oružje i streljivo, zbog čega je 26-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.
Fotografija:  ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar  su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru 8. prosinca 2021. godine proveli pretragu obiteljske kuće u Vukovaru kojom prilikom je 26-godišnji hrvatski državljanin izručio jednu automatsku pušku sa tri pripadajuća spremnika i 231 komad raznovrsnih streljiva.

Policijski službenici su privremeno oduzeli pronađeno oružje i streljivo te je nad 26-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje.

Pronađeno automatsko oružje i dio streljiva je građanima za nabavljanje, prodaju ili posjedovanje zabranjeno, zbog čega će biti kazneno prijavljen, a kako je policija 26-godišnjaku privremeno oduzela i nekoliko komada streljiva za pištolj, biti će i prekršajno prijavljen zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 

Jučer 9. prosinca 2021. godine osumnjičeni 26-godišnjak je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko srijemske.         
 
Stranica

Izvor

Najnovije